ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ο Πλεύρης ανακοινώνει νέα μέτρα, σε φόντο 6.000 κρουσμάτων

12:31 - 02 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Στις 13.00 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή των Επιδημιολόγων προκειμένου να εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση, ειδικά στις κόκκινες περιοχές. Ακολούθως, στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα νέα μέτρα θα κινούνται σε τρεις άξονες: την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αύξηση των εμβολιασμών και την επιτήρηση των ανεμβολίαστων.

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ ψηφίζεται τροπολογία που θα δίνει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η επίταξή τους. Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές.

Για την αύξηση των εμβολιασμών, συνεχίζεται η προσπάθεια να πειστούν όσοι ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αναμνηστική τρίτη δόση για εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί. σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού, στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν κλείσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

Για τους ανεμβολίαστους, θα αυξηθεί η ιχνηλάτησή τους καθώς αυτή τη στιγμή το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στους μικτούς χώρους και ενδέχεται οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από χώρους όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις.

Να σημειωθεί πως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το απόγευμα θα ανακοινωθούν πάνω από 6.000 νέα κρούσματα κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 02 Νοε 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.