ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίνι lockdown για ανεμβολίαστους εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων- Οι προτάσεις

17:31 - 02 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Μίνι lockdown για ανεμβολίαστους εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων- Οι προτάσεις
Μια δέσμη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στη χώρα, προτείνοντας rapid test ακόμα και για εξωτερικούς χώρους.

Την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ημερήσια κρούσματα που θα ανακοινωθούν την Τρίτη (2/11) θα ξεπεράσουν τα 6.500, με τη χώρα να έχει εισέλθει ουσιαστικά στο 4ο κύμα, στην έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών συζητήθηκαν μέτρα που θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες των ανεμβολίαστων, χωρίς να επηρεάσουν τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να γίνει υποχρεωτικό το rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους ακόμα και για να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και για να εισέλθουν στα εμπορικά καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα σούπερ μάρκετ.

Επίσης με rapid test θα γίνεται η είσοδος για τους ανεμβολίαστους και σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν πλέον δύο και όχι ένα όπως ίσχυε μέχρι τώρα rapid test την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις εκκλησίες.

Σημαντική είναι και η εντατικοποίηση των ελέγχων, με τους λοιμωξιολόγους μάλιστα να ζητούν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα.

Η εισήγηση της Επιτροπής είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν να έχουν οριζόντια εφαρμογή και όχι κατά τόπους. 

Ακόμα, όπως έχει έτσι κι αλλιώς αποφασίσει η κυβέρνηση, στόχος είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ θα «τρέξει» και μια ιδιαίτερα δυνατή εκστρατεία για την 3η δόση του εμβολίου, με την Επιτροπή να εισηγείται το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλες τις ηλικιακές ομάδες από την επόμενη εβδομάδα, για όσους έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Μένει να φανεί αν οι προτάσεις θα υιοθετηθούν στο σύνολό τους από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα δέσμη μέτρων στις 18.00.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 02 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.