ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μέτρα για τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες- Όλες οι αλλαγές

07:52 - 08 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Νέα μέτρα για τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες- Όλες οι αλλαγές
Υπό τον κλοιό νέων περιοριστικών μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, βρίσκονται από σήμερα (8/11) οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ μόνο σε φαρμακεία, χώρους λατρείας και στα καταστήματα τροφίμων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε το lockdown.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε, μιλώντας στον ANT1, ότι «τα νούμερα έχουν βελτιωθεί. Τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν αυξηθεί σε περίπου 20.000 ημερησίως, ενώ είχαν πέσει στα 5.000 ημερησίως, επί συνόλου 9.000 εμβολίων πρώτης και δεύτερης δόσης που γίνονταν κάθε ημέρα».

Πώς θα γίνεται η είσοδος στις τράπεζες

Τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου από σήμερα (8/11) όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει:

  1. Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή
  2. εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.
  3. Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).
  4. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.
  5. Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.
  6. Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.