ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

17:11 - 11 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η είδηση ότι γονείς-αρνητές του κορονοϊού στην Αλιστράτη Σερρών δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα υποχρεωτικά self test και τη χρήση μάσκας.

Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία.

Οι γονείς κινδυνεύουν ακόμα και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των παιδιών αν διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.