ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ- Στάση εργασίας στα λεωφορεία

09:31 - 18 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Απεργία σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ- Στάση εργασίας στα λεωφορεία
«Χειρόφρενο» τραβούν σήμερα (18/11) και για 24 ώρες Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, κατόπιν απόφασης των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στον απόηχο του θανάτου του 41χρονου εργοδηγού στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης στη γραμμή 1.

Επίσης οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 8:30), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις στάσεις εργασίας δεν θα συμμετάσχουν οι οδηγοί των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού της Αθήνας, αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Οι ομοσπονδίες εργαζομένων θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών και ζητούν απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, δεν θα ισχύσει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.