ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακρής: Πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος- Πρόβλημα τα Χριστούγεννα

11:45 - 18 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Για έναν πολύ δύσκολο μήνα που έρχεται λόγω του μακρόσυρτου 4ου κύματος της πανδημίας έκανε λόγο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας την Πέμπτη (18/11) στον ΣΚΑΪ.

«Πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος, θα έχουμε ένα μακρόσυρτο 4ο κύμα«, εκτίμησε, ενώ ερωτηθείς για το αν είναι βαρύ και θανατηφόρο, εξήγησε ότι η Ευρώπη ξέχασε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή του κορονοϊού, όπως και πέρυσι.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, και τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι θα προστίθενται σοβαρά περιστατικά. «Υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.

Όλο το Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση, κατά τον κ. Τσακρή και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας»

Όπως τόνισε, θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα του Ισραήλ.

«Δεν φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα», τόνισε. 

Παράλληλα ο κ. Τσακρής εκτίμησε ότι θα μπούμε σε ένα 5ο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα γίνει επιδημικός κάποια στιγμή και θα είναι λιγότερα τα περιστατικά», είπε. 

«Η τρίτη δόση κάνει καλύτερη ανοσία σε σχέση με την δεύτερη, ενώ διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τη δεύτερη», κατέληξε.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.