ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαδάκτυλος: Να πληρώνουν μέρος νοσηλίων οι ανεμβολίαστοι- Καταδικάζει η ΕΙΝΑΠ

17:57 - 19 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ότι δεν θα ήταν παράλογο να ζητούσαμε και στην Ελλάδα οι ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας την Πέμπτη (18/11) στον ΣΚΑΪ, ερωτήθηκε αν οι ανεμβολίαστοι που νοσούν με κορονοϊό θα πρέπει να επιβαρύνονται με τα νοσήλια και δήλωσε ότι θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα νοσηλείας από την τσέπη τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για παράλογη πρόταση.

Άλλωστε, συμπλήρωσε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ ασθενούν από επιλογή τους, αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν, και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων και προσθέτουν πολλαπλάσιο κόστος, ενώ σε άλλο σημείο χρησιμοποίησε και τη φράση «στο κύμα είμαστε όλοι, στον πνιγμό όσοι δεν φοράνε σωσίβιο». 

ΕΙΝΑΠ: Να ανακαλέσει άμεσα- Είναι γιατρός και όχι φερέφωνο

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), στην οποία προεδρεύει η Ματίνα Παγώνη, που με ανακοίνωσή της του ζητάει να ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή, να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.