ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα- Ποινική δίωξη σε 48 άτομα

13:32 - 22 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα- Ποινική δίωξη σε 48 άτομα
Η πρώτη δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα σοβαρά αδικήματα σε σχέση με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Με βάση την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, η Εισαγγελία μετά το τέλος της έρευνας άσκησε τη δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων, κατά συνολικά 48 ατόμων που εμπλέκονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει εκτός από το βαρύ αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά στον σκληρό πυρήνα εκείνων που οργάνωσαν και υλοποίησαν τη «φάμπρικα» με τα πλαστά, περί τα πέντε άτομα, σειρά άλλων επίσης σοβαρών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες και άλλα.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης θα συνεχιστεί από τον Ανακριτή Καρδίτσας, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση και άλλων πιθανών κυκλωμάτων που εξασφαλίζουν με το αζημίωτο πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αποτελεσμάτων rapid test και μοριακού ελέγχου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.