ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος για Όμικρον: Μας ανησυχεί, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί

10:10 - 29 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος για Όμικρον: Μας ανησυχεί, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί
Την έντονη ανησυχία των επιστημόνων έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον, όπως παραδέχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα (29/11) στο ΜΕGA.

«Είναι ένα στέλεχος που περιγράφει πολύ πρόσφατα από τη Νότιο Αφρική και σε κάποιες χώρες της Νότιας Αφρικής. Είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό το στέλεχος και για αυτό ονομάστηκε "στέλεχος ανησυχίας" διότι, έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος. Μόνο και μόνο στην πρωτεΐνη ακίδα, αυτή που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει μέσα μας και να συνδεθεί με τα κύτταρα μας έχει 32 αλλαγές», σημείωσε.

«Ναι μεν είδαμε μια επικράτηση στη Νότια Αφρική, αλλά στη Νότια Αφρική δεν είχαμε την επικράτηση των προηγούμενων στελεχών με τον ίδιο τρόπο», συνέχισε.

«Είναι ένα στέλεχος που μας ανησυχεί πρέπει όλος ο κόσμος να προετοιμαστεί για αυτό. Ο Π.Ο.Υ γράφει ξεκάθαρα και στο τελευταία ανακοίνωση δεν ξέρουμε πάρα πολλά. Θέλουμε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μάθουμε σοβαρά, με επιστημονικό τρόπο λεπτομέρειες», συμπλήρωσε. 

Όπως είπε, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως η ακύρωση πτήσεων και οι αυστηροί έλεγχοι εισόδου στη χώρα βοηθούν τα κράτη να κερδίσουν χρόνο.

Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση τα εμβόλια να έχουν μηδενική αποτελεσματικότητα. Καινούργιο εμβόλιο δεν θα υπάρξει για 6 μήνες και θα είμαστε ακάλυπτοι».

Μαζάνης: Πριν τα Χριστούγεννα «πράσινο» φως για εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Στα εμβόλια αναφέρθηκε και ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σημειώνοντας ότι «ένα βήμα μετά την Αμερική και η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο να χορηγείται σε παιδιά 5- 11 ετών. Περιμένουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα και την απόφαση στη χώρα μας».

«Χρειαζόμαστε να εμβολιάσουμε τα παιδιά», σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση του πως πριν τα Χριστούγεννα η Επιτροπή Εμβολιασμού θα δώσει το πράσινο φως.

«Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 700.000 παιδιά. Είναι μειωμένη η διασπορά στα μεγαλύτερα παιδιά 1 στα 3 έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχει υπερμετάδοση σε παιδιά του δημοτικού μεταξύ τους», υπογράμμισε ο παιδίατρος.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.