ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροτζιάφας: Έχει μειωθεί στο 25-35% η θνητότητα

23:49 - 01 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Γεροτζιάφας: Έχει μειωθεί στο 25-35% η θνητότητα
«Είμαστε ήδη αισιόδοξοι για τον κορονοϊό, δεδομένου ότι η θνητότητα ακόμη και τους βαρέως πάσχοντες έχει ελαττωθεί από 60% στην αρχή της πανδημίας στο 25 με 35%, γεγονός που αποτελεί τεράστια θεραπευτική και διαγνωστική πρόοδο».

Αυτό σημείωσε ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ αναφορικά με τις μεταλλάξεις, τόνισε πως είναι φυσιολογικό να αλλάζει για είναι ζωντανός οργανισμός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζει το νόσημα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως επόμενο βήμα είναι η εξατομικευμένη θεραπεία, γιατί η επιστήμη θα έχει τον χρόνο να μελετήσει την πανδημία και γρήγορα να φτάσουμε σε πολύ αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Προέβλεψε ότι πρέπει να πάμε σε έναν κοινό τόπο κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ο οποίος αρχίζει να διαμορφώνεται και τον οποίο εισηγούνται όσοι επιστήμονες είναι και θεσμικοί Σύμβουλοι, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για τη διαχείριση και το εμβολιαστικό πρόγραμμα με υποχρεωτικότητα και καθολικότητα όπου χρειάζεται.

«Προς τα εκεί πάει το πράγμα γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα διαρκέσει», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.