ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο: Μειώνεται στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

22:40 - 08 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Επίσημο: Μειώνεται στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης
Στους τρεις μήνες, αντί για έξι όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα, μειώνεται η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση έκανε με αυτό τον τρόπο δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ανακοινώνοντας τη σχετική απόφαση το βράδυ της Τετάρτης (8/12).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.

Συγεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τη νέα χρονιά θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Για όσους έχουν κάνει τις δύο ή και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και νόσησαν μετά, θα ισχύσει όποιο πιστοποιητικό λήγει δεύτερο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να κινούνται ελεύθερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 08 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.