ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test για αρχή-Τηλεργασία και ωράριο στη διασκέδαση στη συνέχεια

09:55 - 22 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Self test για αρχή-Τηλεργασία και ωράριο στη διασκέδαση στη συνέχεια
Σχέδιο δύο φάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση. Σε πρώτη φάση τέστινγκ και μετά τις γιορτές πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Οι προειδοποιήσεις από τον ΠΟΥ είναι εφιαλτικές, η Όμικρον καλπάζει στην Ευρώπη και πολλές χώρες λαμβάνουν σημαντικά περιοριστικά μέτρα. Η Ελλάδα σε πρώτη φάση φαίνεται πως δεν επιλέγει αυτό το δρόμο. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του για να μοιραστούν δύο δωρεάν self test στους πολίτες τις γιορτές, με τη σύσταση φυσικά να χρησιμοποιηθούν πριν τα ρεβεγιόν και τις μαζώξεις.

Βέβαια, η πανδημία δείχνει τα δόντια της και θεωρείται δεδομένο πως τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον θα αυξάνονται προοδευτικά και στη χώρα μας. Το καλό σενάριο, με το οποίο πορεύεται η κυβέρνηση, προβλέπει τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του 2022 και όχι νωρίτερα.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν να περάσουμε τις γιορτές με τα ισχύοντα μέτρα και φυσικά με τα προαιρετικά self test για όλους.

Στη συνέχεια, όμως, θεωρείται δεδομένο πως θα πρέπει να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας. Το είπε, άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός:

"Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί".

Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επίσπευση κάποιων μέτρων. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως θα ήταν καλύτερο να βιαστούμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα, όπως κάνουν άλλες χώρες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.