ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πρόταση για λήξη στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

23:10 - 27 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πρόταση για λήξη στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση
Το θέμα της διάρκειας των πιστοποιητικών εμβολιασμού αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων την ερχόμενη Τετάρτη (29/12), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί στο τραπέζι είναι να περιοριστεί στους επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στη σημερινή (27/12) συνεδρίαση των ειδικών διατυπώθηκε η σκέψη το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση και να θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν πραγματοποιήσει την τρίτη δόση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να προλάβουν οι πολίτες να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών».

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.