ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις πέντε ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

16:44 - 28 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Στις πέντε ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς
Τη μείωση της καραντίνας, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ,για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Όμικρον που εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα, αποφάσισε η Επιτροπή των ειδικών σε σημερινή (28/12) της συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), η καραντίνα θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με τεστ κορονοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού. Το υγειονομικό προσωπικό θα επιστρέφει στην εργασία του με μάσκα και μέτρα προφύλαξης για ακόμη πέντε ημέρες, ενώ θα απαιτείται και αρνητικό τεστ.

Όσον αφορά στον ευρύ πληθυσμό, το μέτρο θα εξειδικευτεί από τους επιστήμονες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά μόνο τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ενώ όσοι εμφανίζουν συμπτώματα θα παραμένουν σε απομόνωση.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC, αλλά και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ειδικά στους νέους.

«Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναφερόμενη στην απόφαση.

Η μείωση της καραντίνας αφορά όσους δεν έχουν συμπτώματα ή για εκείνους που δεν έχουν πυρετό και βλέπουν τα υπόλοιπα συμπτώματα να υποχωρούν.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον ιό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 28 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.