ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα- Η «ακτινογραφία» τους

08:55 - 30 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα- Η «ακτινογραφία» τους
Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα (30/12) το πρωί τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας. Τα μέτρα έχουν στο επίκεντρο τη διασκέδαση και την εστίαση, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς παρατηρείται υπέρμετρη μεταδοτικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί την 27η Δεκεμβρίου, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο τελικά ισχύουν ήδη από στις 06:00 το πρωί της 30ής Δεκεμβρίου.

Η μουσική θα απαγορεύεται στην εστίαση και στη διασκέδαση. Το ωράριο θα είναι μέχρι 24:00 μόνο με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, πλην της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όπου το ωράριο λειτουργίας θα λήξει στις 02:00.

Στις απαγορεύσεις συμπεριλαμβάνεται και η διενέργεια εκδήλωσης-πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, ενώ επίσης συστήνεται η διενέργεια test στα οικογενειακά τραπέζια.

Σε διευκρίνισή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης πως η μουσική στα σπίτια θα επιτρέπεται, αν φυσικά δεν πρόκειται για διοργάνωση πάρτι και αφορά οικογενειακή και φιλική συνεστίαση.

Τα υπόλοιπα μέτρα

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό.

- Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

- Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.