ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λινού για σχολεία: Έπρεπε να πέσει το πρωτόκολλο του 50+1%

09:20 - 05 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Για «δυσκολία διατήρησης συνοχής του κράτους» έκανε λόγο η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μιλώντας στον για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον.

Εξήγησε πως «είναι πολλοί αυτοί που νοσούν κι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και το ότι ένα 20-25% δεν μπορεί να εργαστεί, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα».

Σχετικά με το πρωτόκολλο του 50+1% που διατηρήθηκε, εξέφρασε την άποψη ότι, «θα έπρεπε να πέσει πολύ περισσότερο από το 30-40% για να προστατεύσουμε τα παιδιά», επισημαίνοντας ότι, «σε πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία επειδή νοσούν οι εκπαιδευτικοί».

Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς θα υποβάλλονται σε τεστ τα παιδιά, είπε πως «ιδανικά θα έπρεπε να γίνουν στο σχολείο και πριν μπει το παιδί στην αίθουσα».

Διευκρίνισε δε ότι, «το rapid και το self test δεν είναι το ίδιο», αφού «άλλο να το κάνει ένας επιστήμονας κι άλλο ένας γονιός».

Φέρνοντας, τέλος ως παράδειγμα και τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, είπε πως «αν μια μέρα δεν πάνε 2-3 δάσκαλοι, θα αναγκαστούν να ενώσουν τμήματα».

Ο καθηγητής Φαρμοκολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, έκρινε ότι «τα μέτρα είναι πολύπλοκα» και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το τι θα συμβεί μέχρι το Σαββατοκύριακο. «Αμφιβάλλω αν θα ισχύσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο», είπε, εξηγώντας πως «η Όμικρον είναι σε άνοδο και δεν έχουμε δει ακόμα τι σημαίνει σε εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Τάχθηκε και εκείνος υπέρ του ανοίγματος του σχολείου, με τα απαραίτητα μέτρα, ενώ τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον ΕΟΔΥ, πώς θα κάνει τα τεστ, ποιος θα τα κάνει», αφού «για την επαρχία αυτά δεν είναι ρεαλιστικά».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 05 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.