ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αυξημένο testing ανοίγουν τα σχολεία-Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

08:53 - 10 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Με αυξημένο testing ανοίγουν τα σχολεία-Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα (10/1) οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής κοινότητας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με περισσότερα self test, αλλά και υπό το φόβο πως τα κρούσματα κορονοϊού θα σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος των σχολείων, έχουν δοθεί νέες οδηγίες για τη διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που καταγράφηκε κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές καλούνται να κάνουν τρία τεστ ανά εβδομάδα, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν self test, θα μπορούν να το προμηθεύονται από τα σχολεία τους. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

Η διαδικασία διάθεσης των self test

Όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν λάβει self test, θα μπορούν να προμηθευτούν από τις σχολικές τους μονάδες από σήμερα το πρωί.

Οι δικαιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να λάβουν 5 self test στην είσοδο του σχολείου, ενώ στην περιφέρεια θα λάβουν 1 self test.

Στο σχολείο έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται από τις 7:00 το πρωί ο διευθυντής ή κάποιος εκπαιδευτικός του σχολείου που θα δίνει το απαραίτητο self test και θα μπορούν να τα παραλάβουν οι γονείς των μαθητών.

Ωστόσο, το self test δεν θα γίνεται στο χώρο του σχολείου, αλλά οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το τεστ εκτός σχολείου και μόνο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορούν να μπουν και πάλι στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα, θα πρέπει να δηλώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα και στη σχετική πλατφόρμα.

Τι γίνεται αν βρεθούν κρούσματα - Τι ισχύει με τις μάσκες

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί, που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου, έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Τέλος, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών και η αναστολή των εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν με την επανέναρξη των σχολείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.