ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση των περιοριστικών μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών

16:48 - 12 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Παράταση των περιοριστικών μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών
Να παραταθούν τα μέτρα, που είχαν αποφασιστεί πριν από την Πρωτοχρονιά κατά μία εβδομάδα, με στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, έως τις 23 Ιανουαρίου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1). Το ενδεχόμενο και νέας παράτασης των μέτρων είναι ανοιχτό, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκ νέου αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην καθιερωμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου για μερική χαλάρωση των περιορισμών δεν ήταν θετικό, τόσο από την πλευρά των ειδικών όσο και της κυβέρνησης, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με άνοιγμα των σχολείων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Οι ειδικοί κινούνται προς την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας να συνεχίζουν να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Στην ίδια κατεύθυνση, στα γήπεδα η χωρητικότητα φαίνεται πως παραμένει στο 10%. Επίσης η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και θα συνεχιστεί η τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως και το κυλιόμενο ωράριο.

Άρα, τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 30 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 16 του Ιανουαρίου, αναμένεται να πάρουν παράταση έως το τέλος του μήνα και θα επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Omicron παραμένει σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που προκαλεί πίεση κυρίως σε απλές κλίνες νοσηλείας. Από τις εισαγωγές όμως που γίνονται καθημερινά στα νοσοκομεία μας για κορονοϊό, ένα σημαντικό ποσοστό αφορά μολύνσεις της μετάλλαξης «Δέλτα», με βαρύτερη νόσηση, γεγονός που συντηρεί την πίεση στις Μ.Ε.Θ. Ενώ δηλαδή στην κοινότητα η αναλογία της διασποράς είναι 80% Omicron και 20% «Δ», οι νοσηλείες είναι 50% «Ο» και 50% «Δ». Φαίνεται έτσι ότι η «Δ» υπάρχει ακόμα και προκαλεί σοβαρές νοσηλείες.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως είναι πρόωρο να μιλάμε για άρση των μέτρων που ισχύουν από το τέλος του 2021.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει υπόψιν τις εισηγήσεις τους και να πάρει τις αποφάσεις της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 12 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.