ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαούτης: Τα μέτρα του Δεκεμβρίου αποτυπώνονται στα κρούσματα

19:47 - 14 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Σταθεροποίηση παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων, τα οποία ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων της τάξης του 30% τις τελευταίες μέρες. Είναι σχεδόν 10 – 15 μέρες μετά τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν», τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

«Ένα σημαντικό ποσοστό της μείωσης είναι λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στα τέλη του Δεκέμβρη», σημείωσε ο κ. Ζαούτης, επισημαίνοντας ότι πλέον, μετά τις γιορτές, έχουμε και λιγότερο συνωστισμό αλλά και περισσότερους πολίτες που ασθένησαν.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Ζαούτης τόνισε τη σημασία του λέγοντας ότι ορθώς οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες.

«Το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει και πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι». Είδαμε την πρώτη εβδομάδα με τα τεστ αρκετά παιδιά που βγήκαν θετικά αλλά ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, είναι πολύ χαμηλότερος», ανέφερε.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι αναμενόμενο να δούμε αύξηση στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων γιατί εξετάζονται όλα τα παιδιά».

Σχετικά με τα rapid tests και την αξιοπιστία τους, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε: «Είναι αξιοπιστία τα rapid tests. Κάποια έχουν μειωμένη ευαισθησία αλλά είναι αρκετά καλά για να πιάσουν τα περισσότερα στελέχη».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 14 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.