ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκευής: Όσοι μολύνθηκαν από την «Όμικρον» προστατεύονται έναντι της «Δέλτα»

21:54 - 14 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Η «Δέλτα» ευθύνεται για την μη αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων, παρά την ταχεία μείωση των κρουσμάτων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση, μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά «Δέλτα» η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της», είπε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επίσης ανέφερε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση, η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγάλη έναντι της «Δέλτα» ενώ όσοι έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της «Δέλτα».

Για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων, χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.

Η «Δέλτα» συμβάλλει στις σοβαρές νοσηλείες αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε σύγκριση με την «Όμικρον», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:03 - 14 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.