ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντοπίστηκε η πηγή του περίεργου ήχου στη Θεσσαλονίκη- Η εξήγηση

10:23 - 18 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Εντοπίστηκε η πηγή του περίεργου ήχου στη Θεσσαλονίκη- Η εξήγηση
Λύνεται, όπως φαίνεται, το μυστήριο με τον περίεργο ήχο που έχει αναστατώσει τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Θεσσαλονίκης.

Αρμόδια κλιμάκια επισκέπτονται και ερευνούν κάθε βράδυ το σημείο όπου ακούγεται έντονα ο ήχος και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι εντοπίστηκε η πηγή του. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και μέλη της διοίκησης της εταιρείας βρέθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξανά στο σημείο  μέσα στο υδραγωγείο ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν.

Αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου στις 3 τα ξημερώματα από που προέρχεται ο ήχος που ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα που επικρατεί ησυχία.  

Η εξήγηση

Όπως εξηγούν πηγές της ΕΥΑΘ, η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή.

Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα», σημειώνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.