ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Από παράταση σε παράταση τα μέτρα-Προβληματίζουν οι «σκληροί» δείκτες

23:58 - 18 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Από παράταση σε παράταση τα μέτρα-Προβληματίζουν οι «σκληροί» δείκτες
Με βασικό θέμα την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, που ισχύουν προς το παρόν έως τις 23 Ιανουαρίου, συνεδριάζει την Τετάρτη (19/1) η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ειδικών υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, ωστόσο οι ανησυχητικοί αριθμοί στους λεγόμενους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για χαλάρωση των περιορισμών.

Μία νέα παράταση φαντάζει λοιπόν πολύ πιθανή, αν και είναι άγνωστη η διάρκειά της καθώς εντός της επιτροπής υπάρχουν «φωνές», που τάσσονται υπέρ μίας χρονικής επέκτασης δύο εβδομάδων αντί μίας.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν προβληματισμοί για την επαναφορά της μουσικής, αφού κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε άνοιγμα της νυχτερινής διασκέδασης και επομένως σε αύξηση του κινδύνου διασποράς του ιού. Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη των ειδικών.

Τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν. Δηλαδή:

- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Το ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς ορθίους, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

- Η πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

- Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

- Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50% θα συνεχιστεί όπως και το κυλιόμενο ωράριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:04 - 19 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.