ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα-Κορονοϊός: Παράταση μίας εβδομάδας (τουλάχιστον) εισηγείται η Επιτροπή των ειδικών

17:40 - 19 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Μέτρα-Κορονοϊός: Παράταση μίας εβδομάδας (τουλάχιστον) εισηγείται η Επιτροπή των ειδικών
Παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας για μία ακόμη εβδομάδα, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα (19/1).

Τα μέτρα αναμένεται να επενεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί αν την επόμενη Δευτέρα (31/1) θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα γίνει με το ωράριο λειτουργίας και τα κέντρα διασκέδασης.

Η εισήγηση για παράταση φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτη, καθώς το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νεκρών σε ημερήσια βάση είναι απαγορευτικός για οποιαδήποτε σκέψη έστω και χαλάρωσης των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για την παράταση των μέτρων. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συντάχθηκε με την παράταση των μέτρων, καθώς με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε πως «θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μέλη της επιτροπής».

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα που βρίσκονται και θα παραμείνουν σε ισχύ είναι τα εξής:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

- Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

- Απαγορεύεται η μουσική.

- Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

- Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

- Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

- Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 19 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.