ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2022: Μόνο ένα μηχανογραφικό θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι

22:31 - 21 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Ένα μηχανογραφικό θα καταθέσουν τελικά οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σύμφωνα με τροπολογία που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι.

Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα.

Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.