ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα- Covid: €111.700 και «λουκέτο» σε 2 επιχειρήσεις

15:28 - 25 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Πρόστιμα- Covid: €111.700 και «λουκέτο» σε 2 επιχειρήσεις
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 24.01.2022 συνολικά 34.014 ελέγχους και κατέγραψαν 273 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 111.700 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 2 επιχειρήσεις.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη ανάρτηση σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης

3.Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος

4.Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την covid 19

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ στον πελάτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους 2.100€ (7x300€) έκαστο σε καταστήματα [ένα (1) σε καφέ-μπαρ, μια (1) σε καφετέρια, ένα (1) σε εστιατόριο, μία (1) σε καφετέρια, ένα (1) καφενείο και ένα (1) ιντερνέτ καφέ] για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ σε επιχείρηση για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ- μίνι μάρκετ) και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επιπλέον επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ στον πελάτη, καθώς και 300€ για μη χρήση μάσκας προστασίας.

Επικράτεια

Το Λιμενικό διενήργησε 3.143 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. πραγματοποίησε 23 ελέγχους σε αντικείμενα ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα στην Κεντρική Μακεδονία.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά εβδομήντα πέντε (75) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.