ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευχάριστα για τη φάλαινα: Καταδύθηκε στα βαθιά- Έλαβε φαρμακευτική αγωγή

20:44 - 29 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Ευχάριστα για τη φάλαινα: Καταδύθηκε στα βαθιά- Έλαβε φαρμακευτική αγωγή
Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας της νεαρής φάλαινας που βρέθηκε στα αβαθή στην παραλία του Αλίμου, αφού πλέον καταδύθηκε στα βαθιά.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, «η νεαρή αρσενική φάλαινα (Ziphiuscavirostris) που βρισκόταν από το πρωί στον όρμο Σελήνια της Σαλαμίνας, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και κατευθύνθηκε προς τα ανοικτά στον Σαρωνικό κόλπο κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΝ θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα».

Η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ αναφέρει ότι «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο "ZΙΦΙΟΣ" έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης».

Όπως σημειώνει, ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο Σωτήρης, όπως ονομάστηκε, επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα  να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.