ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες

19:45 - 06 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες
Νεκροί εντοπίστηκαν μετά από ώρες οι τρεις ορειβάτες από την Πάτρα, ηλικίας 50 - 55 ετών, οι οποίοι είχαν χαθεί κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ένα κράνος κι ένα μπουφάν, ενώ η δυνατότητα πρόσβασης ήταν περιορισμένη, καθώς το σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι έρευνες, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Χιονοδρομικό, είναι δυσπρόσιτο. Από την Πυροσβεστική εικάζουν πως χιονοστιβάδα ενδέχεται να παρέσυρε τους αναρριχητές, όταν έκαναν παγοαναρρίχηση.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης Άγριος λέει ότι είναι καλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ήταν έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.