ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελείς για Μιχαηλίδου: Ανεύθυνη κριτική για δημιουργία εντυπώσεων

21:41 - 16 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Εισαγγελείς για Μιχαηλίδου: Ανεύθυνη κριτική για δημιουργία εντυπώσεων
Απάντηση στις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα το 2017 έδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Ένωση υπενθυμίζει ότι ο Εισαγγελέας Ανηλίκων ενήργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν περιήλθε σε αυτόν καταγγελία για κακοποίηση άλλου ανηλίκου μέλους της ίδιας οικογένειας, προβαίνοντας άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αφαίρεση της επιμέλειας και την απομάκρυνση αυτού από το περιβάλλον που ζούσε.

Τονίζουμε ότι δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας σε βάρος δικαστικών λειτουργών, πρέπει να ανταποκρίνονται τουλάχιστον σε πραγματικά γεγονότα, να μην αποτελούν άσκηση ανεύθυνης κριτικής σε ενέργειες τους και να μην αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων” αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

Εκφράζουμε δε και πάλι την ευχή να αποφεύγονται δηλώσεις, με τις οποίες δημιουργείται στην κοινή γνώμη αρνητική εικόνα για την άσκηση των καθηκόντων των εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και των υπηρεσιών που τους υποβοηθούν, ιδίως σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν ανήλικους“.

«Σκοπός σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών ή κάποιο κυνήγι ευθύνης. Αυτή τη στιγμή τι ξέρουμε; Ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η πολιτεία, όλοι μας ως πολιτεία, είτε είναι η προηγούμενη δημοτική αρχή, είτε είναι εισαγγελία, είτε είναι κεντρικά στο υπουργείο εσωτερικών ας πούμε ή το εργασίας, δεν καταφέραμε να σώσουμε το παιδί αυτό εγκαίρως. Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσων συμμετέχουμε στο παζλ, στο κομμάτι της παιδικής προστασίας», είχε δηλώσει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.