ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη και εκκένωση στο Ντόνετσκ- «Όλα στημένα», λένε οι ΗΠΑ

19:48 - 18 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Έκρηξη και εκκένωση στο Ντόνετσκ- «Όλα στημένα», λένε οι ΗΠΑ
Κλιμακώνεται η κρίση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Μετά την εντολή εκκένωση από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, υπάρχουν πληροφορίες για μία ισχυρή έκρηξη στο Ντόνετσκ. Για "στημένες" καταστάσεις κάνουν λόγο οι ΗΠΑ.

Την είδηση της έκρηξης μετέδωσε το Sputnik, επικαλούμενο μαρτυρία του ανταποκριτή του στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, το ρωσικό RT και το πρακτορείο RIA μετέδωσαν επίσης πως μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με το ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε μαζική εκκένωση της περιοχής Ντόνετσκ κάλεσε ο επικεφαλής των ρωσόφωνων αυτονομιστών, Ντένις Πουσίλιν, ζητώντας από του κατοίκους της περιοχής να περάσουν στη Ρωσία.
 
Τόνισε πως η Ρωσία συμφώνησε να τους δεχτεί και να τους παράσχει στέγη και φαγητό, ενώ όπως διευκρίνισε προτεραιότητα στην εκκένωση έχουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Επίσημα η Μόσχα αλλά και το Κίεβο δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος αλλά όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας του Reuters στο Ντονέτσκ, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις εκκένωσης.

Μπλίνκεν: Η Ρωσία δημιουργεί προσχήματα

Οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 48 ώρες είναι μέρος της Ρωσικής προσπάθειας για δημιουργία ενός προσχήματος που θα δικαιολογήσει την κλιμάκωση της επιθετικότητας, σχολίασε σχετικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο ίδιος τόνισε «αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24-48 ώρες είναι μέρος ενός εν εξελίξει σεναρίου που σκοπό έχει τη δημιουργία ψεύτικων προκλήσεων, οι οποίες κατόπιν θα πρέπει να απαντηθούν, κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο Μπλίνκεν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν σε εξέλιξη διπλωματικές πρωτοβουλίες, ωστόσο, οι ισορροπίες είναι δύσκολες και υπάρχουν φόβοι για επιπλέον ένταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 18 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.