ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύθηκαν 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια- Καθυστερούσαν δικαστικές αποφάσεις

21:34 - 03 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Απολύθηκαν 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια- Καθυστερούσαν δικαστικές αποφάσεις
Εκτός δικαστικού σώματος τέθηκαν 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Στην πειθαρχική ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με την συμμετοχή του Εισαγγελέα  του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 9 δικαστές, στο βαθμό του πρωτοδίκη.

Οι δικαστές έκριναν ότι 7 από αυτούς πρέπει να απολυθούν, με 3 δικαστικούς λειτουργούς να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της γρήγορης απονομής που επιτάσσει η Δικαιοσύνη, ζητώντας να απολυθούν  και να διοριστούν σε υπηρεσία του  Δημοσίου τομέα, όπως έχουν την δυνατότητα σύμφωνα με τον νόμο.

Μία από τις τρεις δικαστικούς λειτουργούς ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον η κατάσταση στην Δικαιοσύνη θα είναι πολύ πιεστική και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, ενώ άλλη επικαλέστηκε και λόγους υγείας.

Ομόφωνα η πειθαρχική ολομέλεια αποφάσισε την οριστική απόλυση των 3 δικαστικών λειτουργών και τον διορισμό τους στο Δημόσιο.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που δήλωσαν ότι επιθυμούν να απολυθούν είχαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Στην μία περίπτωση, πρωτοδίκης είχε 5 πειθαρχικές ποινές και της είχαν αφαιρεθεί 400 υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν 86 δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018.

Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν ασκηθεί πειθαρχικές αγωγές και παρ΄ όλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχιζόντουσαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.