ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: «Πέφτουν» οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

09:32 - 05 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: «Πέφτουν» οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους
Από το Σάββατο (5/3) το πρωί έπαψε να είναι υποχρεωτική σε ολόκληρη την Ελλάδα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες, να φορούν μάσκα σε περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός. Διευκρινίζεται επίσης, πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων η πληρότητα επανέρχεται στο 100%.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της μάσκας και στα σχολεία, κάτι που προανήγγειλε ήδη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του χθες, σε σχολείο της Σύρου. 

Εσωτερικοί χώροι- Εστίαση

Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα προς το παρόν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στην εστίαση συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πρόθεση είναι μέσα στον Μάρτιο να έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.