ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Δεν είναι αμελητέα η Όμικρον- Κίνδυνος νέας μετάλλαξης

16:55 - 21 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Δεν είναι αμελητέα η Όμικρον- Κίνδυνος νέας μετάλλαξης
«Καμπανάκι» για πιθανή εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, μετά την Όμικρον και την Όμικρον 2, έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, η οποία δεν αποκλείεται όπως είπε, να επηρεάσει την πανδημία, ανέφερε ότι «η Αφρική ήταν η γενέτειρα νέων στελεχών. Είναι πολύ σημαντική η εμβολιαστική κατάσταση και η διασπορά σε ένα πληθυσμό, για την εμφάνιση νέων παραλλαγών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι νοσηλείες ακόμη και με την Όμικρον δεν είναι αμελητέες, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων: «100 χιλιάδες νοσηλείες μετρά σήμερα η Μεγάλη Βρετανία. Η Όμικρον δεν είναι αμελητέα, οδηγεί σε νοσηλείες», επισημαίνοντας ότι είναι λάθος να πιστέψουμε ότι Όμικρον είναι μια παραλλαγή που δεν θέλει την προσοχή μας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η τέταρτη δόση έχει τη σημασία της μόνο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και προέβλεψε ότι η αναμνηστική αυτή 4η δόση και γενικότερα οι αναμνηστικές δόσεις θα έχουν νόημα στο μέλλον κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες και όχι για τον υγιή πληθυσμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι «καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Οι μάσκες θα μείνουν στη ζωή μας, ειδικά για τους πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου αλλά και σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως παραδείγματος χάρη τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ξεκαθάρισε. Αυτό είναι μία διεθνής τάση, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η οποία φαίνεται ότι θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 21 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.