ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

25η Μαρτίου: Με νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale η στρατιωτική παρέλαση

12:32 - 25 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
25η Μαρτίου: Με νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale η στρατιωτική παρέλαση
Με τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που «σηκώθηκαν» από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ πραγματοποιήθηκε η φετινή στρατιωτική παρέλαση για την 201η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύτηκε από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Παρόντες στο Σύνταγμα ήταν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, που παρακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και 18 ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE.

Στο μήνυμά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας οδήγησε μετά από αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος που τιμήσαμε φέτος, μας θυμίζει πως τα έθνη καταλαμβάνουν θέση στον χάρτη της ιστορίας. Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει, ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.