ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουρλά (Pfizer): Εργαζόμαστε για ένα ετήσιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

23:04 - 01 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μπουρλά (Pfizer): Εργαζόμαστε για ένα ετήσιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Την κυκλοφορία ενός εμβολίου, που θα χορηγείται σε ετήσια βάση, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δηλώσεις του μετά την παρουσίαση του βιβλίου του.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπουρλά ανέφερε: «Πρέπει να μάθουμε με τον ιό, δημιουργεί πολλές μεταλλάξεις και η ανοσία που δημιουργεί μέσω νόσησης, δεν διαρκεί πολύ.

Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό και να οδηγηθούμε -δουλεύουμε πολύ εντατικά- για να φέρουμε ένα εμβόλιο που με ετήσιο εμβολιασμό θα δημιουργεί ανοσία, γιατί οι πιο συχνοί εμβολιασμοί σε μικρά χρονικά διαστήματα μηνών, έχουν κουράσει τον κόσμο».

«Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε» είχε δηλώσει νωρίτερα ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, περιγράφοντας τον αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid.

Όπως τόνισε η αποτυχία θα σήμαινε πολλά και για τον ίδιο και για την Pfizer και για τον κόσμο. Ως πιο δύσκολο στις συνεργασίες, χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που όπως είπε του τηλεφωνούσε απροειδοποίητα.

«Ο Άλμπερτ δεν ξεχνά τις ρίζες του. Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω με όλη την έννοια της λέξης», δήλωσε για τον κ. Μπουρλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του πρώτου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:32 - 01 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.