ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές Ίριδας και Μαλένας

13:16 - 23 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές Ίριδας και Μαλένας
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των ιατροδικαστών που είχαν συντάξει τις εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τους θανάτους των δυο παιδιών που προηγήθηκαν αυτού της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές που είχαν συντάξει τις εκθέσεις για την Μαλένα (Ιούλιος 2019) και την Ίριδα (Μάρτιος 2020) είναι η κ. Τσάκωνα και η κ.Τσόλια αντίστοιχα.

Την σχετική έρευνα έχει παραγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ενώ θα την διενεργήσει ο Νίκος Καρακούκης, επικεφαλής της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.

Η πειθαρχική έρευνα αφορά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των παιδιών, αλλά και για τον έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων τους.

Η έρευνα που θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 23 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.