ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Σκαφτούρος: Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου από «πληρωμένα πιστόλια»

07:19 - 26 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Γιάννης Σκαφτούρος: Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου από «πληρωμένα πιστόλια»
«Πρωτοφανές» χαρακτηρίζουν αστυνομικοί το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ, με καλάσνικοφ, στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο “θείος Τζο”, όπως ήταν γνωστός στον κύκλο του, διαφέρει κατά πολύ με τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν “υπογραφεί” τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι δράστες πήραν το ρίσκο να “χτυπήσουν” σε απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από την Αθήνα, με αυξημένο κίνδυνο να συλληφθούν. 

Η μηχανή με την οποία έφτασαν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου και στη συνέχεια διέφυγαν, βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει… επιστρατεύσει και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους. Εκτιμάται ότι εν συνεχεία διέφυγαν με αυτοκίνητο και κρύβονται σε κάποια ορεινή περιοχή.  

Ακόμα μία σημαντική διαφορά, σύμφωνα με το lamiareport.grειναι ακριβώς ότι επέλεξαν να τον εκτελέσουν μέσα στο σπίτι του και μάλιστα παρουσία συγγενών και φίλων του, χωρίς να υπολογίσουν τυχόν… παράπλευρες απώλειες. Οι Αρχές θεωρούν ότι αυτό συνέβη είτε για επιδεικτικούς λόγους είτε γιατί θεώρησαν ότι την δεδομένη στιγμή ήταν ευάλωτος στο εξοχικό του, καθώς οι ένοπλοι φρουροί του, είχαν πάρει άδεια. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε πάντα με όπλο και τον ακολουθούσαν ένοπλοι φρουροί με συνοδευτικό όχημα. 

Γρίφος

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας Σκαφτούρου. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου από «πληρωμένα πιστόλια» που παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του 55ρονου και γνώριζαν ότι στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια χαλαρώνει και δίνει ρεπό τους σωματοφύλακες του. Το λάθος με την μηχανή που οι δράστες εγκατέλειψαν γιατί πιθανότατα έχασαν τον έλεγχο της και βγήκαν εκτός δρόμου, ίσως αποδειχθεί κλειδί για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών. Οι αστυνομικοί αναλυτές ψάχνουν να βρουν με ποιους πιθανούς κρίκους προηγούμενων συμβολαίων θανάτου συνδέεται το συγκεκριμένο για να αποκωδικοποιήσουν το κίνητρο και να φθάσουν και στον ηθικό αυτουργό. Τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.