ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

16:50 - 27 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
Ανατριχιαστική είναι η ιατροδικαστική εξέταση για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, καθώς όπως προέκυψε από αυτή, από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου και τρεις σφαίρες τον πέτυχαν στο κεφάλι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές κάνουν λόγο για «έμπειρο χειριστή όπλου», καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο δράστες κρατούσαν πολεμικά καλάσνικοφ, ενώ ο τρίτος πιστόλι των 9 χιλιοστών. Πλέον, αναμένεται η βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστεί πόσες από τις σφαίρες που πέτυχαν τον Σκαφτούρο ήταν από το καλάσνικοφ και πόσες από το 9άρι.

Ο ιατροδικαστής δεν ήταν ακόμη σε θέση να πει ποια από αυτά τα τραύματα ήταν διαμπερή και ποια όχι, ωστόσο οι βολίδες από καλάσνικοφ και τα σημεία στα οποία πυροβόλησαν οι δράστες τον Γιάννη Σκαφτούρο δείχνουν ότι η εντολή που είχαν πάρει ήταν να μην υπάρξει περίπτωση το θύμα να γλιτώσει από την επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.