ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα ΚΑΠΑ RESEARCH: Ποιους θεσμούς -δεν- εμπιστεύονται οι Έλληνες

17:09 - 04 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Έρευνα ΚΑΠΑ RESEARCH: Ποιους θεσμούς -δεν- εμπιστεύονται οι Έλληνες
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH, η οποία μεταξύ άλλων εκτιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών τους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα 24-25 Αυγούστου 2021 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

Στην πρώτη θέση έρχεται ο Στρατός με το 64% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον εμπιστεύεται «Πολύ+Αρκετά» και ακολουθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 53%.

Αυτοί είναι και οι μοναδικοί θεσμοί που συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό... δυσπιστίας συγκεντρώνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το 91% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τα εμπιστεύεται «Λίγο+Καθόλου» και μόλις το 9% να έχει θετική άποψη.

Τα ΜΜΕ είναι στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να έρχονται τελευταίες με 8% ποσοστό εμπιστοσύνης, αλλά 90% δυσπιστίας.

thesmoi45

Ικανοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναδημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας της ΚΑΠΑ RESEARCH, καθώς υπάρχει διακριτή αναφορά σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στην 4η θέση και σημειώνει: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί διαχρονικά σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση έγκυρης και ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η συμμετοχή των πολιτών στις Έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ και ειδικά των ευρείας κλίμακας στατιστικών εργασιών μας, όπως οι πρόσφατες Απογραφές Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών συντελεί στην εκπλήρωση της αποστολής μας για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, επίκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 04 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.