ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τα φτερά της ειρήνης» - Ένα project των μαθητών του δημοτικού της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για την Ουκρανία

14:49 - 10 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
«Τα φτερά της ειρήνης» - Ένα project των μαθητών του δημοτικού της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για την Ουκρανία
Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά που θέλουν να συνεισφέρουν στην Παγκόσμια Ειρήνη; Αυτή είναι η ερώτηση που έθεσαν στον εαυτό τους οι μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Βρήκαν την απάντησή τους: Αλληλεγγύη.

 

Και το μήνυμα των μαθητών και μαθητριών είναι αυτό: 

 

«ΕΜΕΙΣ τα παιδιά μπορούμε να συνεργαστούμε και να πετύχουμε κάτι.

 

Από αυτή την έντονη επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην Παγκόσμια Ειρήνη, γεννήθηκε το έργο Flügel für Frieden (Φτερά για την Ειρήνη).

 

Το έργο έχει δύο στόχους:

 

Από τη μία, θέλουμε να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά έναν δημιουργικό τρόπο να εκφραστούν σε αυτούς τους καιρούς των δύσκολων και τρομακτικών καθημερινών ειδήσεων. Θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε και αφορμές για γόνιμες συζητήσεις. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δράσουν και να ακουστεί η φωνή τους, υποστηριζόμενα από το πνεύμα της αλληλεγγύης.

 

Από την άλλη πλευρά, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας στους ανθρώπους στην Ουκρανία με τα δικά μας περιστέρια της ειρήνης. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Ο λογαριασμός μας στο Instagram είναι το παράθυρό μας στον κόσμο».

 

IMG 6924

 

Το project λειτουργεί έτσι:

 

Τα παιδιά φτιάχνουν περιστέρια από χαρτί και τα στολίζουν με το προσωπικό τους μήνυμα για ειρήνη. Ένας κωδικός QR είναι προσαρτημένος σε κάθε περιστέρι το οποίο κρεμιέται κάπου στην πόλη. Οι ενδιαφερόμενοι περαστικοί σκανάρουν τον κωδικό QR και λαμβάνουν οδηγίες στα γερμανικά, αγγλικά και ελληνικά για το πώς να φτιάξουν το δικό τους περιστέρι της ειρήνης (βλ. συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου). 

Akropolis

Το επόμενο παιδί δημιουργεί τα δικά του φτερά της ειρήνης και τοποθετεί το περιστέρι του κάπου αλλού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πτήση του περιστεριού της ειρήνης στο Instagram, στον λογαριασμό fluegel_fuer_frieden (flügelfürfrieden).

Cockpit

 

Κάθε παιδί καλείται να συμμετάσχει στο έργο μας. Και κάθε ενήλικας καλείται να ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με αυτό.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 10 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.