ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Ειδικών: Υποχρεωτική η μάσκα και σε ταξί, εσωτερικό πλοίων

17:20 - 01 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Επιτροπή Ειδικών: Υποχρεωτική η μάσκα και σε ταξί, εσωτερικό πλοίων
Η Επιτροπή Ειδικών κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (1/6) αποφάσισε να εισηγηθεί να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ταξί, εσωτερικούς χώρους πλοίων και φαρμακεία.

Μπορεί από σήμερα, 1η Ιουνίου, η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στην πλειονότητα και των εσωτερικών χώρων να καταργήθηκε με εξαίρεση τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, πχ νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κα., όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται και μερικές ακόμα εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας θα πρέπει να παραμείνει στα ταξία και τους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, ενώ δεν χρειάζεται στους εξωτερικούς. Το μέτρο αναμένεται να επανεξεταστεί στα τέλη Ιουνίου.

Για τα κρουαζιερόπλοια, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται, όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Για τα ημερόπλοια, οι Ειδικοί εισηγούνται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ακόμα, η Επιτροπή φέρεται να εισηγείται τη χρήση της και στα φαρμακεία από πελάτες και προσωπικό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:27 - 01 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.