ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν-Χαμενεΐ: Τα πετρελαιοφόρα κατασχέθηκαν επειδή «έκλεψαν» το πετρέλαιο

19:45 - 04 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ιράν-Χαμενεΐ: Τα πετρελαιοφόρα κατασχέθηκαν επειδή «έκλεψαν» το πετρέλαιο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι η κατάσχεση δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων από τη χώρα στα τέλη του περασμένου μήνα ήταν αντίποινα κατά της Ελλάδας επειδή «έκλεψε» ιρανικό πετρέλαιο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβιβάστηκαν και πήραν τον έλεγχο των δύο πλοίων στον Κόλπο στις 27 Μαΐου επικαλούμενοι «παραβιάσεις», τις οποίες η Ελλάδα καταδίκασε ως «ισοδύναμες με πράξεις πειρατείας».

Η κατάσχεση έγινε δύο ημέρες αφότου η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 115.000 τόνους ιρανικού πετρελαίου από ένα δεξαμενόπλοιο υπό ρωσική σημαία, το οποίο κατασχέθηκε τον Απρίλιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν αιτήματος του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με το καθεστώς κυρώσεων του τελευταίου.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σημειώνει: Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν στις ακτές της Ελλάδας, στη συνέχεια γενναίοι Ιρανοί ανταπέδωσαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσύ που μας έκλεψες το πετρέλαιο ή εμείς που το πήραμε πίσω;»

{https://twitter.com/khamenei_ir/status/1533016327895523328}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.