ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 297 κιλά κοκαΐνη σε κοντέινερ με μπανάνες

10:16 - 10 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 297 κιλά κοκαΐνη σε κοντέινερ με μπανάνες
Περισσότερα από 290 κιλά κοκαΐνη εντόπισαν χθες τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε για την αποδόμηση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η κοκαΐνη βάρους 297 κιλών ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Άγγλοι, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, και αυτό γιατί η υπόθεση συνδέεται με το φορτίο κοκαΐνης βάρους 654 κιλών που εντοπίστηκε τέλη Απριλίου του 2022 από τις ιταλικές αρχές σε πλοίο στην Καλαβρία και είχε προορισμό τη συμπρωτεύουσα.

Η επιχείρηση αυτή καθώς και οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι είναι Άγγλοι, έχουν σχέση με το παραπάνω φορτίο και μάλιστα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες και για την παραπάνω ποσότητα-μαμούθ που εντοπίστηκε στην Ιταλία. Πρόκειται ουσιαστικά για πλοκάμι του ίδιου διεθνούς κυκλώματος το οποίο δρα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

«Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα κυκλώματα του κόσμου που έχει ως αφετηρία την Κολομβία και δραστηριοποιείται σε διάφορα μέρη του πλανήτη» ανέφεραν στην «Κ» καλά ενημερωμένες πηγές. 

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Ιταλίας, η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα κοντέινερ με μπανάνες το οποίο αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου φορτίου με 50 κοντέινερ που είχε παραγγείλει εισαγωγική εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.