ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Βαριές ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες

13:41 - 23 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Πλημμύρες στη Μάνδρα: Βαριές ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες
Βαριές ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές πλημμελειοδικείο στους καταδικασθέντες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Οι δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες , την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων. Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς επτά ευρώ ημερησίως.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών και 19 μηνών σε τρεις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή πέντε ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος, και ποινή τεσσάρων ετών και 22 μηνών στην πρώην δήμαρχο Μάνδρας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα από το πρωί, ήταν και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία αθωώθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 23 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.