ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φθηνή η τιμή της μετοχής - Yψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και το 2008"

11:32 - 10 Οκτ 2007 | Συνεντεύξεις
Θετικές προοπτικές ανοίγονται για την Profile όπως αναφέρει στο «R» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χαράλαμπος Στασινόπουλος. Ο κ. Στασινόπουλος είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές του κλάδου, ενώ δίνει απαντήσεις στα σενάρια περί εξαγοράς εταιρείας από την Profile, εκτιμά πως οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των κερδών θα συνεχιστούν, ενώ χαρακτηρίζει την τιμή της μετοχής φθηνή.

Τι έργα τρέχουν αυτή την περίοδο και πως αναμένεται να διαμορφωθούν τα μεγέθη της εταιρείας;

Ως κοινοτική χώρα η Ελλάδα, υποχρεούται να εναρμονίσει την νομοθεσία της και τις πρακτικές, με τις οδηγίες της Ε.Ε. Σε ότι αφορά τους κλάδους εξειδίκευσης μας όπως είναι το χρηματοοικονομικό λογισμικό υπάρχουν η Βασιλεία ΙΙ, το MiFID, το Ξέπλυμα χρήματος (Anti Money Laundering) και το πλαίσιο SEPA (για συστήματα πληρωμών) τα οποία είναι άμεσης προτεραιότητας για την Ελλάδα. Υπάρχουν βεβαίως κιάλλα, που αναμένεται να εφαρμοστούν τα αμέσως προσεχή χρόνια όπως το Solvency II για τον ασφαλιστικό κλάδο, που είναι αντίστοιχο της Βασιλείας για τις τράπεζες.

Η PROFILE έχει από νωρίς επενδύσει στη μελέτη των απαιτήσεων και των νομοθετικών και λειτουργικών αλλαγών που επιφέρουν οι οδηγίες αυτές.

Σε συνεργασία με διεθνείς οίκους, έχει ήδη ολοκληρώσει έργα Βασιλείας στην πλειοψηφία των Ελληνικών τραπεζών με διεθνείς εγκαταστάσεις. Επιπλέον, έχει αναπτύξει τα προϊόντα της, τόσο το IMSplus όσo και τα Market Data & Analytics tools, ώστε να είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της MiFID.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PROFILE έχει μακροχρόνια συνεργασία με διεθνείς οίκους λογισμικούπου εξειδικεύονται στον εκάστοτε τομέα, όπως είναι η SunGard γιαΒασιλεία II, OpRisk, η NetEconomy για Anti Money Laundering and Fraud, Market Abuse, η FUNDtech για Συστήματα Πληρωμών (SEPA) κ.ά. Ακόμη, η συνεργασία μας με την εταιρεία EXPAND Νetworks για συστήματα βελτιστοποίησης δικτύων έχει αποφέρειήδη καρπούς από την εφαρμογή τους σε μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με το Δημόσιο, πρέπει να σημειώσω ότι ενισχύουμε τη θέση μας στον σημαντικό αυτό τομέα για την εταιρεία και πραγματοποιούμε ήδη αρκετές εγκαταστάσεις. Επιπρόσθετα,έχουμε αναλάβει πέντε νέα έργα υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών όπως ο ΟΣΕ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΟΒΙ, ο ΟΑΕΔ, το ΤΕΕ κτλ., είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες.

Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε διεκδικήσεις έργων του εξωτερικού σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή κυρίως με συστήματα που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα. Μέχρι στιγμής, η προσεγμένη προσπάθεια μας για εγκαταστάσεις στο εξωτερικό έχει αποδώσει καρπούς κι εκτιμούμαι ότι θα συνεχίσει επιτυχώς και τα επόμενα έτη.

Επιπλέον, επεκτεινόμαστε με κάθετη προσέγγιση στον κλάδο της Ενέργειας με την SUNGARD Energy αλλά και βάσει της εμπειρίας της εταιρείας, προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού για billing, trading, risk management κ.ά. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε κατόπιν συστηματικής παρακολούθησης της αγοράς με σκοπό να προσφέρουμε αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Εκτιμούμαι, λοιπόν, ότι βάσει των προαναφερόμενων έργων, της προσεκτικής πολιτικής της εταιρείας αλλά και βάσει της αύξησης κερδών που είχαμε το 2006 και το πρώτο εξάμηνο το 2007, τα μεγέθη της εταιρείας για το τέλος του 2007 και του 2008 θα παρουσιάσουν αντίστοιχη αύξηση.

Έχει γίνει αρκετός λόγος στο παρελθόν για εξαγορά εταιρείας από την PROFILE. Φαντάζομαι ότι αναζητάτε ευκαιρίες. Τι μεγέθους εταιρείες θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την PROFILE και που θα βρίσκατε τα χρήματα στην περίπτωση που εντοπίζατε μία τέτοια εταιρεία;

Όπως εξήγησα και προηγουμένως η επέκταση μας στο εξωτερικό και η ισχυροποίηση της θέσης μας στην Ελλάδα είναι θέμα στρατηγικής την οποία υλοποιούμε με προσεκτικές πάντοτε κινήσεις. Για το θέμα των κεφαλαίων, αρκεί να αναφέρουμεότι η PROFILE έχει πολύ καλά χρηματοοικονομικά μεγέθη και δυνατότητα άμεσης άντλησης κεφαλαίων ύψους πλέον των 20 εκατ. ευρώ, καθώς ο δανεισμός της είναι σχεδόν μηδενικός. Συνεπώς εάν υπάρξει η κατάλληλη ευκαιρία υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης για να αξιοποιηθεί.

Κατά κύριο λόγο προσανατολιζόμαστε σε μεγάλες εταιρείες. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, δεν είναι το μέγεθος της εταιρείας το ζητούμενο, όσο η μακροχρόνια απόδοση της. Αυτό συναρτάται από το εύρος της γκάμας των προϊόντων της, το πελατολόγιο, τις αγορές στις οποίες απευθύ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.