ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία- Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

07:03 - 04 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία- Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (4/7) στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία.

Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα συνδράμουν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως του ήλιου.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά το βράδυ της Κυριακής οδήγησαν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να διατάξει την εκκένωση περιοχών.

Η φωτιά απείλησε τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, οι οποίες εκκενώθηκαν. Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών) το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κότρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στα δυτικά (Κότρωνα) η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη και όλο το βράδυ γινόταν προσπάθεια προς το ανατολικό μέτωπο, με την Πυροσβεστική να έχει αναπτύξει δυνάμεις και να την έχει κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη δεν απειλούνται χωριά και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους. Τα χθεσινά δυνατά μέτωπα έχουν ελεγχθεί και τώρα φλόγες υπάρχουν σε δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα και ενεργούν και πεζοπόρα τμήματα. Κοιτάμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις για να τελειώνουμε με τη φωτιά» είπε στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Μπονάνος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και πρόσθεσε πως οι ισχυρότατοι άνεμοι έχουν κοπάσει κάπως.

Ερωτηθείς για τα πιθανά αίτια τα χαρακτήρισε «ύποπτα». Είπε πως σήμερα αναμένεται να ερευνήσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής για να διακριβωθεί τι έχει συμβεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:04 - 04 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.