ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στη Φωκίδα: Εντολή εκκένωσης για τη βόρεια Ιτέα

21:22 - 04 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στη Φωκίδα: Εντολή εκκένωσης για τη βόρεια Ιτέα
Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (4/7) κοντά το χωριό Σερνικάκι της Φωκίδας, καθώς δόθηκε εντολή εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με τη δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η Πυροσβεστική να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.