ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα και Κρανίδι Αργολίδας

08:05 - 05 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα και Κρανίδι Αργολίδας
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην Άμφισσα.

Η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να μαίνεται στη Φωκίδα με τον κίνδυνο να φτάσει στον εθνικό δρυμό του Παρνασσού. Εκκενώθηκε προληπτικά η βόρεια Ιτέα και οι κάτοικοι με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Η φωτιά, παραμένει ακόμη σε απόσταση από τον οικισμό, ενώ υπάρχουν φόβοι για επέκταση της κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης της κινητοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνδράμοντας το έργο των 150 πυροσβεστών με 48 οχήματα και 4 πεζοπόρων τμημάτων.

Τα έξι μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία με μεγάλο θύμα τον ελαιώνα της Άμφισσας, όπου έχουν σημειωθεί τρομακτικές ζημιές. Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία, από το 57ο έως το 64ο χλμ, στο δρόμο Άμφισσας – Λιβαδειάς, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, Άμφισσας και Δελφών.

Σε εξέλιξη και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου, στην Αργολίδα. «Υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας.

Για τους ενοίκους μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ο κ. Γεωργόπουλος είπε, ότι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Από την πυρκαγιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, τουλάχιστον 15 τουριστικές κατοικίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:09 - 05 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.