ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός ελέγχου τα δύο πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

20:58 - 15 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Εκτός ελέγχου τα δύο πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο
Μεγάλη διάσταση πήρε η φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, ενώ νωρίς το απόγευμα, συναγερμός σήμανε για νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Ροδάκινο επίσης του νομού Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτιά μαίνεται μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης, με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν 58 Πυροσβέστες από εδάφους, δίνοντας μεγάλη μάχη για να την ελέγξουν. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεχώς ενισχύονται.

Λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, εστάλη 112 στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες, προκειμένου να εκκενώσουν προς τη Νέα Κρύα Βρύση, μετά από εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, είπε ο κ. Ταταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και πλήθους εθελοντών να είναι δυσχερές λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Νωρίτερα, Ο οικισμός της Ορνέ εκκενώθηκε προληπτικά, με τους περίπου 30 κατοίκους του να απομακρύνονται με ασφάλεια. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, «η φωτιά έφτασε 70 μέτρα έξω από τον οικισμό». Στο σημείο επιχειρούν δυο ελικόπτερα, ενώ στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Φωτιά στο Ροδάκινο

Αναφορικά με το νέο μέτωπο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακα στο Ροδάκινο, και που στο ίδιο σημείο που εκδηλώθηκε και πριν από λίγες ημέρες, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπου το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί βοήθεια από άλλους νομούς, ενώ σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργο Τσικαλά, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχει ζητήσει εναέρια βοήθεια και από άλλες περιοχές εκτός Κρήτης».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κάτω Ροδάκινου, καθώς απειλείται το χωριό. 

Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα του στρατού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.