ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τις παρακολουθήσεις και τις διαρροές

22:35 - 05 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τις παρακολουθήσεις και τις διαρροές
Ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή των στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας» θα διενεργήσει προσωπικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Η έρευνα δεν θα αφορά στην ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά μόνο στη διαρροή των στοιχείων.

Ανώτατες εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι την έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση

Έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων διενεργούνται ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 05 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.