ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Αναζωπύρωση της πανδημίας αν εμφανιστεί η παραλλαγή «Κένταυρος»

08:45 - 16 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Αναζωπύρωση της πανδημίας αν εμφανιστεί η παραλλαγή «Κένταυρος»
Το ενδεχόμενο να υπάρξει έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρός», άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Περιβαλλόντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις πως προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μέγαλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό».

Όπως είπε, η μετάλλαξη Κένταυρος όπως 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self test και μάσκες μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος ο καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ στη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε ότι θα «πιάνουν» την Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος», αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της, είπε οτι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.